Hvordan få tak i vestlig mat i Japan

For noen er de kulinariske matopplevelse i Japan en viktig del av reisen, mens for andre er det et nødvendig onde. For selv om japansk mat regnes som veldig god av mange, er det ikke til å stikke under en stol at det er mat som har mange ukjente smaker for de fleste nordmenn, og som kan føles litt overveldende for mange.

Så hvis du er en av dem som lengter etter en hamburger, et godt kjøttstykke uten umamismaker, eller bare er møkklei av sjømat, så er du på rett sted. I denne artikkelen skal vi nemlig se nærmere på hvordan du kan få tak i vestlig og mer kjent mat i Japan.

Det er mange restauranter som serverer vestlig eller amerikansk mat i Japan, spesielt i storbyene som Tokyo og Osaka. Både MacDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Hard Rock Café, Denny’s og T.G.I Friday’s finnes i disse storbyene, og serverer både hamburgere, kylling og annen typisk vestlig mat.

McDonald's i Japan
Det finnes mange McDonald’s-restauranter rundt om i Japan. Foto: nesnad / CC BY 3.0.

Når du er i Tokyo er det sjeldent spesielt langt mellom hver McDonald’s. Her har de både kjente retter fra vesten, så vel som en del retter som er unike for Japan. Så hvis savner en god, gammeldags BigMac er det ikke vanskelig å få tak i det. Dette er også den kjeden som er enklest å finne i både Tokyo og andre store byer, så det er bare å åpne Google Maps for å finne veien til nærmeste restaurant.

Kentucky Fried Chicken serverer for det meste ulike varianter av grillet kylling. Denny’s har en slags tradisjonell amerikansk diner-stil, og lager mye fet og god mat, mens Hard Rock Café har en internasjonal meny. T.G.I Friday’s har fokus på store kjøttstykker som biffer.

Det er også verdt å merke seg at det finnes spesialrestauranter for både italiensk, gresk, spansk og andre typer mat i Tokyo. Disse kan være verdt å stikke innom om du virkelig savner et godt pastamåltid, men har en prisklasse betydelig over det du får på de kjedene nevnt ovenfor.

Vestlig mat utenfor Tokyo og de største byene

Jo lenger ut på bygda man kommer, jo vanskeligere blir det å komme over vestlig mat. De fleste storbyer har én eller flere av kjedene som jeg nevnte ovenfor, men så fort du kommer utenfor byen blir det raskt litt mer krevende å få tak i vestlig mat. Her må man rett og slett enten ta turen inn til en større by, eller se etter et OK alternativ. Det finnes ofte noen gode alternativer på dagligvareforretninger. Dette er jo ikke restaurantkvalitet, men de har gjerne et stort utvalg av ulik type mat til å ta med seg.