Tokyo Skytree: Her får du den beste utsikten i Tokyo

Tokyo Skytree er det høyeste bygget i hele Japan, og står hele 634 meter over bakkenivå. Dette gir kanskje ikke overraskende en god utsikt over byen, og den vanvittige utsikten fra tårnet har raskt ført til at tårnet har blitt en av de aller mest populære turistattraksjonene i Tokyo.

Da Tokyo Skytree ble bygd i 2012 var det faktisk verdens høyeste tårn, men har siden den gang blitt tatt igjen av nyere tårn som er høyere.

Om du er ute etter en skikkelig panoramautsikt over byen er Tokyo Skytree det naturlige stoppet. Observasjonsdekkene er på 350 og 450 meters høyde, og begge gir god utsikt over den fantastiske byen. Man kan besøke tårnet både på dag- og kveldstid, og hvilken man velger vil selvsagt ha mye å si for hvordan opplevelsen er.

De fleste besøker tårnet på dagtid for å se ut over byen, men det er også noe helt spesielt med å se Tokyo når sola har gått ned. Da ser man helt vanvittige mengder med lys fra hele byen, og det er sannelig en unik opplevelse!

Tokyo Skytree
Tokyo Skytree er godt synlig rundt om i Tokyo. Foto publisert med tillatelse.

Tokyo Skytree har to ulike observasjonsdekk

Det laveste observasjonsdekket på 350 meters høyde har en kafé, en restaurant, e suvenirbutikk og glassgulv. Til tross for at dette er det laveste punktet er det faktisk her det er mest populært å dra til, for her kan man jo gjøre ting som å ta seg en kaffe eller en matbit mens man nyter utsikten.

I etasjen på 450 meters høyde er det ikke stort annet enn utsikten å ta seg til. Men her er jo også utsikten mer enn nok, for på en helt klar dag kan man faktisk få se Fuji-san! Dessverre er det sjeldent at værholdene er gode nok til å se fjellet, men om du har skikkelig flaks kan det være at du opplever det.

Utsikten fra Tokyo Skytree
Utsikten fra Tokyo Skytree. Foto publisert med tillatelse.

Dersom du føler deg sporty er det på noen dager anledning for å ta trappene opp til punktet på 350 meters høyde, men det er selvsagt en krevende affære.

Prisen for å oppleve Tokyo Skytree

Prisene for å kunne ta turen opp til Tokyo Skytree avhenger av to ting; hvorvidt du vil helt til toppen i etasje 450 meter over bakken eller om du heller vil oppleve det større observasjonsdekket med glassbunn på 350 meter, og hvorvidt du skal opp dit på en hverdag eller i en helligdag.

Å komme seg helt til toppen i en hverdag koster 1 100 yen for voksne, mens etasje 350 koster 1 000. Det er altså snakk om litt over en hundrelapp per person.

Etasje 350 er lavere, men betydelig dyere. Her koster det 2 100 yen i hverdager, og 2 300 yen på helligdager og i helger for voksne. Grunnen til dette er at det er en kafé, restaurant, glassgulv og litt annen moro her som man ikke har på det øverste observasjonsdekket.

Det finnes også kombinasjonsbilletter som lar deg oppleve begge dekkene til en rimeligere penge enn å kjøpe to billetter hver for seg.

Om du bare ønsker å stikke innom suvenirbutikken er denne gratis, og ligger i basen av tårnet før man må vise billetter.

Alle prisene er fra 2021, og kan selvsagt endre seg.

Tokyo Skytree på kvelden
Tokyo Skytree på kvelden. Foto publisert med tillatelse.